Hoeveel tijd heb je nodig voor een carwrap?

Er zijn een aantal misconcepties over hoeveel tijd er nodig is voor het aanbrengen van een carwrap. Hoeveel er daadwerkelijk nodig is hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Daarnaast zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen om de tijd voor het carwrapproces te verminderen.

Ervaring

Wanneer je over meer ervaring beschikt, dan zal het wrappen van een auto relatief minder tijd in beslag nemen dan wanneer je onervaren bent.

Type auto

Verschillende type auto’s vragen ook verschillende hoeveelheid aan tijd. Een kleine simpele auto vergt minder tijd dan een grotere complexere auto.

De juiste tools

Wanneer je gebruikt maakt van de juiste tools dan gaat het wrapproces een stuk eenvoudiger. Kies daarom voor een goede föhn, rakel, en afbreekmes

Tijd en tools

Een full body carwrap uitgevoerd door twee professionals duurt ongeveer drie werkdagen. Wanneer je er dus voor kiest om het zelf te doen dan kun je er dus op rekenen dat het je veel tijd en energie gaat kosten. Hoeveel tijd het daadwerkelijk gaat kosten hangt volledig af van je ervaring en van het type auto dat je hebt.

Naast het hebben van goede tools is het hebben van een goede werkruimte ook bevorderlijk voor het resultaat én de duur van het carwrapproces. Een goede werkruimte is stofvrij en heeft weinig tot geen temperatuurschommelingen.

Stofdeeltjes kunnen namelijk onder de folie terecht komen die je terug kan zien wanneer je de folie aanbrengt. Temperatuurverschillen zorgen ervoor dat er verschillende mate aan rek in de folie zit, terwijl een constante temperatuur voor een gelijkmatige rek in de folie zorgt.

Carbon Fiber wrappoint
carwrap tijd verminderen

Je kunt dus een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat het carwrap proces zo soepel mogelijk verloopt. Een nette werkomgeving en professionele tools is een goede start. Zorg er voor dat de folie mooi en gemakkelijk aangebracht kan worden Dat kan wanneer de auto goed is gereinigd met een ontvetter.

Voor het allerbeste resultaat kan je ook nog gebruik maken van speciale klei. Met zo’n dergelijke klei haal je vuilresten die dieper in de lak (zoals boomhars) van het oppervlak van de lak van de auto. 

Ervaar je toch problemen tijdens het carwrappen? En zou je graag willen leren hoe je een auto kunt wrappen als een echte profesionnal? Dat kan met de 1-daagse cursus van Procarwrap. Tijdens deze cursus leer je alle fijne kneepjes van het vak en krijg je tips en tricks om het carwrappen onder de knie te krijgen. 

Leer carwrappen als een echte professional

Ervaar je toch problemen tijdens het carwrappen? en zou je graag willen leren hoe je een auto kunt wrappen als een echte profesional? Dat kan met de 1-daagse cursus van Procarwrap. Tijdens deze cursus leer je alle fijne kneepjes van het vak en krijg je tips en tricks om het carwrappen onder de knie te krijgen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *