Verschil matte, glanzende en satijnen wrapfolie

Wrapfolies zijn er in verschillende kleuren maar ook in verschillende afwerkingen. Een glanzende afwerking ziet er anders uit dan een satijnen afwerking, maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen?  

Matte wrapfolie

Matte wrapfolie geef je de auto een rustige uitstraling. De matte afwerking van de folie zorgt er namelijk voor dat de folie weinig licht weerkaatst ten opzichte van glanzendere folies. Met een mat gewrapte auto zal je ook opvallen tussen alle andere auto’s die glanzende lak fabriekskleuren hebben.

Het maken van de keuze voor een matte wrapfolie kan een stuk moeilijker zijn omdat er een stuk minder opties zijn qua kleuren in vergelijking met glanzende folies. Dat hoeft echter geen probleem te zijn want je hebt nogsteeds de keuze tussen ruim 100 verschillende matte wrapfolies.

Een prachtig voorbeeld is de KPMF Platinium Dark Sage Iridescent Matt. De mat groene kleur geeft de auto een rustige maar ook exclusieve uitstraling. Daarbij is ook goed te zien dat weerspiegeling bijna niet van toepassing is met deze carwrap.

Wij raden aan om te kiezen voor een matte wrapfolie, zo val je op tussen de gelakte auto’s  en krijg je een exclusieve uitstraling.

Glanzende wrapfolie

Gloss wrapfolie ofwel glanzende wrapfolie heeft een glanzend effect en weerkaatst de lichtinval die op de auto valt. Met gloss wrapfolie is het mogelijk om dezelfde uitstraling te creëren als een auto met een lakkleur.

Wat betreft de opties, is er de meeste keuze bij glanzende wrapfolies. Van vrijwel elke kleur is een glanzende wrapfolie, dit zorgt ervoor dat u de keuze heeft uit ruim 200 glanzende wrapfolies. 

 

Een prachtig voorbeeld van een glanzende wrapfolie is de wrapfolie die is toegepast op deze Porsche Taycan. De wrapfolie die hiervoor is gebruikt is de Gloss Dragon Fire Red van het merk 3M. Er is goed te zien dat de folie een stuk meer weerspiegelt dan de satijnen en vooral de matte wrapfolies.

Hoewel er prachtige kleuren beschikbaar zijn met glanzende folie, zouden wij eerder kiezen voor een matte of satijnen wrapfolie. Met zo’n wrapfolie val je namelijk meer op tussen de gelakte auto’s.

Satijn Wrapfolie

Wrapfolie met satijn kleuren vallen precies tussen de categorieën glanzend en matte wrapfolie. Satijn wrapfolie weerkaatst namelijk niet evenveel licht als glanzende wrapfolie maar ook niet zo weinig als matte wrapfolie.


De opties voor een satijnen wrapfolie zijn nog een stuk beperkter dan matte en glanzende wrapfolies. Daarbij blijft u toch nog de keuze houden tussen ongeveer vijftig satijnen wrapfolies.

Een mooi voorbeeld van een auto met een satijnen wrapfolie is deze Tesla Model S. De wrapfolie die hiervoor is gebruikt is de Satin Black van het merk Avery.

Wij raden naast het kiezen voor matte wrapfolie ook aan om te kiezen voor satijnen wrapfolie. Satijnen wrapfolie heeft namelijk net iets unieks in vergelijking met gloss en ook matte wrapfolie. 

Bekijk de verschillende wrapfolies met verschillende afwerkingen van 3MAveryMactac en KPMF in onze webshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *