Hoe vergroot je de levensduur van een carwrapfolie?

“Hoe vergroot je de levensduur van een carwrapfolie?” is een van de meest gestelde vragen. Je wil natuurlijk dat jouw auto er strak, fris en schoon uit blijft zien nadat het gewrapt is. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft is het belangrijk dat je goed voor je auto zorgt. Lees verder voor tips zodat je auto er gloednieuw uit blijft zien!

TIP 1: Neem een Car Wrapfolie van topkwaliteit.

Het verzorgen van je car wrap begint al voordat je jouw auto bij de garage afzet! Car Wraps van topkwaliteit gaan langer mee zonder te vervagen, te laten bubbelen, te vervellen of uit te rekken. Wanneer je een investering doet zoals een full-body (volledige) car wrap of zelfs alleen een voorbumper, bespaar dan NIET! Je zult uiteindelijk nog meer geld moeten uitgeven om het originele folie te laten verwijderen en een kwaliteitswrap opnieuw te laten aanbrengen. Bij Wrappoint verkopen wij de volgende topmerken: 3M, Avery, Mactac en KPMF.

Car wrapping Wrappoint wrappen

TIP 2: Was uw auto regelmatig met de hand.
De beste manier om de levensduur van een carwrapfolie te vergroten is om er voor te zoirgen dat jouw auto minstens om de week met de hand wordt gewassen. Indien de auto veel wordt blootgesteld aan vuil en andere vervuilende stoffen raden wij aan dit vaker te doen. Gebruik geen wax producten op je matte car wraps, maar door de fabrikant aanbevolen oplossingen. Houd verder je auto schoon door gemorste brandstof onmiddellijk af te vegen en af te spoelen. Moeilijke verontreinigingen, zoals insectenspatten op de snelweg, moeten worden behandeld met een heet sopje en worden afgespoeld met water. Vermijd tools zoals schurende borstels en schrobben, omdat deze kunnen leiden tot vervaging en andere problemen met je autowrap. Heb je de tijd niet en wil je toch langs aan geautomatiseerde autowasstraat? Dat is kan, zolang ze maar geen borstels gebruiken!

TIP 3: Gebruik een hogedrukreiniger.
Als je met een hogedrukreiniger wast, zorg er dan voor dat:

  1. De waterdruk niet hoger is ingesteld dan 2.000 psi;
  2. De watertemperatuur lager is dan 180 graden;
  3. De sproeikop ingesteld is op een brede hoek van 40 graden;
  4. De sproeikop op minstens 1 meter afstand en loodrecht op wrap staat;

TIP 4: Houd je auto afgedekt.
Indien mogelijk, zorg ervoor dat je car wrap UV behandeld is om vervaging door blootstelling aan de zon en vervuilende stoffen te voorkomen. Zelfs wanneer je auto een wrap heeft, adviseren wij je auto zoveel mogelijk overdekt te houden. Stal je auto in een garage of op zijn minst op een schaduwrijke plaats gedurende de dag. Bescherm je auto ‘s nachts tegen dauw en regen met een stoffen autohoes, omdat regen zure verontreinigende stoffen kunnen bevatten.


TIP 5: Verwijder onmiddellijk verkleuringen.

Als je wrap begint te verkleuren of bruin wordt, moeten het onmiddellijk van het voertuig worden verwijderd om vlekken op de onderliggende verf te voorkomen. In het algemeen kan elke beschadiging of verkleuring van de graphics worden gerepareerd door een vertrouwde partner.

Heb je nog specifieke vragen? Mail ons gerust: info@wrappoint.nl of bel naar onze klantenservice: 0850603008.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *