Hoe wrap je een auto?

Voor veel mensen is auto wrappen het eerste waar ze aan denken als het aankomt op het veranderen van het uiterlijk van hun auto, en geef ze eens ongelijk. Er zitten namelijk veel voordelen aan het wrappen van je auto ten opzichte van verven. In deze blog leggen we haarfijn uit hoe het zit met vinyl, zodat jij exact weet wat je kunt verwachten van car wrap. Wrapfolie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Wat begon als een goedkoop alternatief voor het spuiten van een auto, is de hype uitgegroeid tot een grote industrie.

Wat is autowrap

Het wrappen van je auto is een manier om je auto een andere look en feel te geven. Het is een voordelig alternatief voor het laten overspuiten van je auto. Auto wrapfolie wordt ook wel vinyl wrap genoemd. Vinyl wrap is een dunne folie van hoogwaardige kwaliteit, die speciaal gemaakt is voor voertuigen. Er zit een speciale lijmlaag op die er voor zorgt dat het goed aan je auto hecht. Vinyl wrap is heel makkelijk te vormen en geeft dus al snel een mooi resultaat.

Auto wrap folie komt in veel kleuren en afwerkingen en het aanbod blijft als maar groeien. Een ander voordeel van wrap folie is dat het zonder schade te verwijderen is en dat het de lak van je auto zelfs beschermd. Je kunt je auto dus zonder al te veel moeite terugbrengen naar zijn originele fabrieksstaat.

De mogelijkheden

Er zijn tal van mogelijkheden bij het kiezen van een car wrap folie. Allereerst zijn er verschillende merken, die allemaal eigen kenmerken hebben. Wij leveren momenteel folies van de merken 3MAveryKMPF en Mactac. Alle merken hebben hun eigen folies in verschillende kleuren. Sommige kleuren lijken op elkaar, maar wijken in de details net een beetje van elkaar af.

Dan heb je nog keuze of je de folie in glans, matte, satijn, metallic, chroom of zelfs een special edition wilt hebben. Twijfel je over een aantal kleuren of wil je liever de wrapfolie van dichtbij bekijken? dan raden wiij aan een kleurenwaaier te bestellen. In zo’n kleurenwaaier zit een sample van alle kleuren en combinaties die het merk aanbiedt. Zo kun je met je eigen ogen zien hoe een folie eruit ziet, voelt en hoe hij op je auto zal staan. Carwrap vinyl bedrijven blijven jaarlijks nieuwe kleuren en type wrapfolies uitbrengen. Je keuze aan vinyl wrap blijft dus altijd groeien.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om niet je hele auto, maar alleen een deel te wrappen. Zo kun je ervoor kiezen alleen je spiegels of je bumper te wrappen , of om verschillende delen van je auto in andere kleuren te wrappen om op die manier een geheel unieke look te creëren.

Hoe lang gaat een autowrap mee?

Een gemiddelde wrap blijft circa 5 tot 7 jaar voortreffelijk zitten op je auto, uiteraard is dit afhankelijk van het wrapfolie merk. Wanneer je een andere wrap wilt kiezen, kun je de folie altijd zonder enige schade verwijderen (mits uitgevoerd door een ervaren professional). In tegenstelling tot spuiten, zit je dus niet vast aan één enkele kleur, zo kun jij je de kleur van je auto in een handomdraai van tijd tot tijd modificeren.

Kan je iedere auto wrappen?

In principe is elke auto te wrappen als deze geen schade heeft. Auto’s met verf- of lakschade kunnen ook gewrapped worden, hier zitten echter wel grote risico’s aan verbonden. Zo kun je de schade vergroten wanneer je de folie verwijderd, waardoor eventuele (oude) lak aangetast kan worden. Omdat de folie heel dun is, blijft schade aan het oppervlak ook door de folie heen zichtbaar. Bij Wrappoint raden wij dan ook af om een auto te wrappen om schade te verbergen.

Een auto wrappen is sneller dan spuiten

Een auto wrappen gaat een stuk sneller dan spuiten en is tevens beter voor de originele autolak. Op die manier wordt de originele lakkleur van je auto niet aangetast door chemisch te spuiten. Aangezien het voertuig niet hoeft te drogen, kun je een stuk vlotter doorwerken. Sommige ervaren wrappers kunnen een hele auto binnen enkele dagen wrappen. Of jij dat ook kunt, hangt natuurlijk af van je ervaring. Maak je een foutje tijdens het wrappen? Geen enkel probleem! Je kunt de folie simpelweg loshalen en opnieuw plakken, totdat de gewenste resultaten behaald zijn.

Doorverkoopwaarde

Een auto kan in waarde dalen wanneer hij niet meer in originele staat is, door bijvoorbeeld schade aan de lak of roestplekken. Omdat je originele kleur van je auto behoudt onder de folie, behoudt de auto ook zijn waarde. Dit is een fijne bijkomstigheid wanneer je hem ooit wilt verkopen.

Carwrap cursus volgen

Een auto wrappen zonder enige ervaring kan misschien best eng zijn. Om je goed voor te bereiden kan je hier een aantal video’s bekijken met tips die je een goed eind op weg helpen. Wij raden echter aan om een professionele (1-daagse) cursus te volgen. Bij Procarwrap worden maandelijks cursussen gegeven waarbij je alles leert over auto’s wrappen, tot in de fijnste technieken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *