Do’s & don’ts van carwrappen

Carwrappen is een geweldige manier om je auto jouw de gewenste kleur te geven. Het is veel beter voor je auto dan het te laten spuiten en wanneer je na een tijdje een andere kleur wilt, dan kan je de folie zo eraf halen. Het is echter belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan bij het monteren en onderhouden van je carwrap, zodat deze zo effectief mogelijk kan zijn. Hier zijn enkele tips om te doen en absoluut niet te doen om in gedachten te houden bij het carwrappen.

Doen: Kies zorgvuldig de juiste kleur

Veel mensen zijn zo gefocust op de kleur van hun car wrap dat ze vergeten om het belangrijkste op te nemen – vergelijk het met andere merkfolies door samplewaaiers naast je auto te houden. Dit is de sleutel voor het verhogen van jouw tevredenheid. Kies de juiste kleur om teleurstelling te voorkomen en vergeet de kracht van het licht niet. Ook moet je overhaaste car wrapping vermijden omdat dit kan leiden tot het maken van meer fouten die tijd en geld zullen kosten om te herstellen.

Niet doen: Kijk niet alleen naar online foto’s, maar vergelijk met een samplewaaier

Samplewaaier carwrappen

Doen: Was je auto regelmatig

Het is belangrijk om je car wrap schoon te houden om ervoor te zorgen dat het in goede conditie blijft. Door je auto eens per week te wassen, verwijder je vuil en afval dat de wrapfolie kan beschadigen. Vermijd echter het gebruik van agressieve chemicaliën of mechanische borstels op je wrap, omdat deze ook de wrap kunnen beschadigen. Wanneer je jouw car wrap laat aanbrengen, zal je je moeten adviseren door experts en professionals over welke onderhoudsproducten het meest effectief zullen zijn.

Niet doen: agressieve producten gebruiken op je autowrap

Carwrappen overdekt beschermd

Doen: Je auto veilig parkeren in een garage

Als je de wrap van je auto buiten laat liggen, kan het beschadigd raken. Het is dus belangrijk dat je de wrap in een garage of een ander onderkomen bewaart als u hem niet gebruikt. Anders kunnen de UV-stralen van de zon, evenals andere variabelen in de omgeving zoals regen en smog, leiden tot schade. 


Juiste zorg en onderhoud is een must om de levensduur te verlengen en vervaging of verkleuring te voorkomen. Aangezien uw carwrap een investering was, is het belangrijk om het goed te behandelen.

Niet doen: Je auto voor lange periodes buiten zetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *